dilluns, 14 de gener del 2013

Coneixem el nostre passat



 LA GUERRA CIVIL ESPANYOLA
Espanya abans del 18 de juliol de 1936 estava en el període de la segona república i varis aconteixements provocats pels partits polítics d’ esquerres i dretes van fer esclatar en la Guerra Civil d’Espanya provocada per l’alçament dels nacionals contra l’indicada república.     
Aquesta disputa que va durar tres anys va provocar moltes morts i varis mutilats. (Va començar el 18 de juliol de 1936 i va acabar l’1 d’abril de 1939 amb la rendició de les forces d’esquerres i liberals i la victòria dels conservadors ).
A Beniarrés , no es van donar casos d’assassinats , gràcies a persones de bon sentit comú que evitaven situacions violentes i baralles polítiques. Hi havia varies persones ( rectors , monges , religiosos , … )que es trobaven amagats en evitació de ser assassinats per algun exaltat d’idees extremistes.
Com s’indica , al durar aquesta contesta tres anys , els camps apenes estaven cultivats reduïnt al mínim les collites dels mateixos , pel que hi havia molta fam i necessitat de les coses més imprescindibles.
Acabada la Guerra Civil , Espanya va travessar un període de falta de llibertats en el que sols els que hi havien guanyat tenien la raó i els privilegis.
La postguerra va dur una gran roïna nacional que va tardar varis anys en millorar la situació i socialment reviví uns odis irreconciliables que han tardat molts anys en oblidar-se.
És de desitjar que mai més es repetisca una Guerra Civil com la que vam sofrir els espanyols i que els nostres governants usen el diàleg fins a l’infinit abans que arribar a les armes.
                                                    Silvia , 6é

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada